onsdag 3 augusti 2011

Krusbärssylt med rabarber

Det här receptet är hämtat ur en Allt om Mat. Det är ett enkelt recept med syltsocker. Vi gjorde sylten här hemma för ett par dagar sedan med körkompis Raijas benägna bistånd (hon bidrog med krusbären, röda och ljuvliga!). Kanske den blev en aning för söt, men man ska ju inte äta bara sylten - eller??? Nu använde vi rabarber från frysen, och det kanske gjorde att sylten inte fick rabarberns hela syra.

KRUSBÄRSSYLT MED RABARBER

Ca 1 l färdig sylt

1½ l krusbär, ca 750 g
250 g rabarber
1 kg syltsocker


Rensa, skölj och snoppa krusbären. Skölj, skala och skiva rabarbern tunt. Mixa krusbären hastigt i matberedare eller mixer till ett grovt mos. Blanda krusbär, rabarber och syltsocker i en gryta. Koka upp långsamt och koka sedan kraftigt 5 - 6 minuter. Skumma väl och låt svalna i grytan ca 15 minuter.

Häll upp i rengjorda burkar och förvara i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar