KANTARELLBRUSCHETTA
Läckert drinktilltugg! Knapriga bruschette med kantarell, kapris och hemlagad dressing.
4 personer
Ca 8 skivor av en baguette
salt
1 längdskuren skiva aubergine, ca 7 mm tjock
olivolja
50 g kantareller
salt, peppar
10 svarta urkärnade oliver
3 salladslökar
2 msk kapris
Dressing:
1 äggula
1 liten vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
½ dl olivolja
½ dl rapsolja
1 tsk vitvinsvinäger
Rosta brödskivorna litet lätt.
Strö litet salt över auberginen och låt stå och dra ca 30 minuter. Torka av vattnet som bildas. Vänd aubergineskivan i olivolja och stek gyllenbrun på bägge sidor. Skär i mindre kuber.
Ansa kantarellerna och skär i mindre bitar. Hetta upp litet olivolja i en stekpanna och stek svampen mjuk. Krydda med salt och peppar. Grovhacka oliverna och skär salladslöken tunt. Lägg ned i en bunke och tillsätt aubergine, kantareller och kapris. Blanda med varsam hand.
Dressing: Rör samman äggulan med pressad vitlök och senap. Tillsätt oljan droppvis under ständig omrörning. Smaka av med vitvinsvinäger, salt och peppar.
Fördela kantarellröran över brödskivorna. Ringla dressingen över precis före serveringen.
Läckert drinktilltugg! Knapriga bruschette med kantarell, kapris och hemlagad dressing.
4 personer
Ca 8 skivor av en baguette
salt
1 längdskuren skiva aubergine, ca 7 mm tjock
olivolja
50 g kantareller
salt, peppar
10 svarta urkärnade oliver
3 salladslökar
2 msk kapris
Dressing:
1 äggula
1 liten vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
½ dl olivolja
½ dl rapsolja
1 tsk vitvinsvinäger
Rosta brödskivorna litet lätt.
Strö litet salt över auberginen och låt stå och dra ca 30 minuter. Torka av vattnet som bildas. Vänd aubergineskivan i olivolja och stek gyllenbrun på bägge sidor. Skär i mindre kuber.
Ansa kantarellerna och skär i mindre bitar. Hetta upp litet olivolja i en stekpanna och stek svampen mjuk. Krydda med salt och peppar. Grovhacka oliverna och skär salladslöken tunt. Lägg ned i en bunke och tillsätt aubergine, kantareller och kapris. Blanda med varsam hand.
Dressing: Rör samman äggulan med pressad vitlök och senap. Tillsätt oljan droppvis under ständig omrörning. Smaka av med vitvinsvinäger, salt och peppar.
Fördela kantarellröran över brödskivorna. Ringla dressingen över precis före serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar