CURRYKOTLETTER
Servera gärna ris eller pressad potatis till.
4 portioner
4 fläskkotletter
salt, peppar
1 gul lök
200 g valfri svamp
1 - 2 pkt tärnat bacon à 200 g
2 msk olivolja
½ msk curry
2 vitlöksklyftor
2½ dl vispgrädde
2 nävar färsk babyspenat
ev salta jordnötter
ev 1 lime
Om du valt kotletter med ben skär du först bort benen. Skär varje kotlett i 4 delar och krydda med salt och peppar. Hacka löken fint. Borsta rent svampen och dela dem i större bitar.
Stek bacon i en torr panna. Tillsätt olja, curry, lök, kött, svamp och pressad vitlök och låt det fräsa 5 minuter. Tillsätt grädde och spenat och låt spenaten bli varm. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackade jordnötter och ringla över litet limejuice om du gillar det.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar