CITRONPASTA MED SPENAT OCH RICOTTA
Pastarätten blir härligt krämig av ricottaosten.
4 portioner
250 g ricotta
rivet skal och saft av 2 apelsiner
50 g finriven parmesanost +
ev litet till servering
salt, svartpeppar
4 portioner spaghetti
200 g färsk spenat
4 msk olivolja
Rör ihop ricotta, citronskal, -saft och parmesan. Krydda med salt och peppar. Värm på låg värme i en kastrull.
Koka pastan al dente, den ska ha kvar lite tuggmotstånd. Lägg spenaten i kokvattnet precis innan pastan ska hällas av. När vattnet hälls av, spara ca 1 dl av det. Häll det sparade vattnet i kastrullen med ricottakrämen. Tillsätt även pasta och spenat. Vänd runt och smaka av med salt och peppar. Riv ev över litet mer parmesan, droppa över litet olja och servera direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar