FISKGRATÄNG MED TOMAT OCH SPENAT
Med lite fisk på lut i frysen lagar du en riktigt festlig sommarmiddag. Pepparrot och soltorkade tomater ger god smak till gratängen.
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
5 soltorkade tomater
1 msk solrosolja
2 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche
salt, peppar
2 msk riven pepparrot
65 g färsk babyspenat
600 g torskfilé
100 g körsbärstomater
Tillbehör:
kokt potatis
citroner
gröna ärter
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och hacka lök och vitlök. Strimla de soltorkade tomaterna. Fräs lök och vitlök i en stekpanna med olja tills det börjar bli mjukt. Tillsätt soltorkade tomater och låt fräsa 1 minut. Tillsätt grädde och crème fraîche och låt såsen småkoka 10 minuter. Salta och peppra. Vänd ner pepparrot och spenat och låt såsen koka upp.
Skär fisken i bitar och lägg över i en smord ugnsform. Strö över tomaterna och häll på såsen. Tillaga i ugnen tills fisken är klar, ca 20 minuter. Servera med kokt potatis, citronklyftor och kokta gröna ärter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar