MANDELGRATINERAD LAX MED ROMSÅS
4 portioner
600 g laxfilé
½ tsk salt
2 krm peppar
1 dl mandelspån
1 dl riven västerbottenost
Sås:
3/4 dl sherry
3 dl vatten
½ tärning kycklingbuljong
½ tärning fiskbuljong
1 dl crème fraîche
2 msk vetemjöl
2 krm paprikapulver
1 msk hackad dill
75 g stenbitsrom
Garnering:
250 g räkor med skal
Lägg laxen på ett ugnsfat. Salta och peppra. Blanda mandel och ost och strö det över laxen. Sätt sedan in fatet längst ner i ugnen i 225 grader ca 20 minuter.
Vispa samman alla ingredienser till såsen utom dill och rom i en kastrull. Koka upp och sjud 3 minuter. Blanda ned romkorn och dill men spara litet till garnering.
Skala räkorna. Strö dem och dillen över laxen. Servera med sås, potatis, sockerärter och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar