onsdag 6 december 2023

Krämig fisksoppa med lax, kräftstjärtar och kräftost

KRÄMIG FISKSOPPA MED LAX,
KRÄFTSTJÄRTAR OCH KRÄFTOST

Gräddig och krämig fisksoppa som innehåller mjukost och har smak av dill och kräftor. Om du vill, toppa med en aïoli eller yoghurt.

4 portioner

2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
½ purjolök
3 msk tomatpuré
5 dl blandad fiskbuljong
3 dl vispgrädde
330 g mjukost med kräftsmak
400 g laxfilé, färsk eller
fryst och tinad
170 g kräftstjärtar


Skala och skiva löken, skala och riv vitlöken. Stek den riktigt mjuk i smör i en kastrull. Skala och skiva morot tunt, skiva och skölj purjolöken. Tillsätt till löken tillsammans med tomatpuré. Fräs allt några minuter.

Tillsätt blandad buljong, grädde och mjukost. Låt koka upp och sjuda med lock 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Dela laxen i mindre bitar. Se till att soppan sjuder, sänk ned fisken och låt den tillagas klart i vätskan 5 - 7 minuter. Tillsätt kräftstjärtar precis före servering och servera direkt med t ex bröd och dill.
    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar