UGNSBAKAD TORSK MED SPENAT
Fisken toppas med vitlöksstekt spenat, körsbärstomater och ost.
2 portioner
2 bitar torskfilé à 150 g
200 g fryst tinad bladspenat
1 msk smör till stekning
1 vitlöksklyfta
½ tsk salt
1 krm peppar
8 körsbärstomater
1½ dl vispgrädde
½ dl riven ost
Tillbehör:
kokt potatis
stekt squash
citronklyftor
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg fisken i en smord ugnsform. Fräs spenaten i en stekpanna med smör några minuter. Skala och riv i vitlöken. Salta och peppra och lägg spenaten på fisken. Dela tomaterna och lägg dem ovanpå.
Häll på grädde och strö över ost. Tillaga i ugnen tills fisken är klar, ca 20 minuter. Servera med kokt potatis, stekt squash och citronklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar