lördag 9 september 2023

Krämig pasta med lövbiff och champinjoner

KRÄMIG PASTA MED LÖVBIFF
OCH CHAMPINJONER

400 - 500 g valfri pasta
300 - 400 g lövbiff
7 - 8 champinjoner
1 gul lök
1 röd paprika
1 klyfta vitlök
1 pak choi
2 dl crème fraîche
1 dl vispgrädde
1 köttbuljongtärning
1 tsk rödvinsvinäger
½ msk färsk timjan, hackad
smör till stekning
rapsolja till stekning
salt, svartpeppar


Strimla lövbiffen grovt. Salta, peppra och ställ åt sidan. Skär svampen i halvor och skiva den sedan. Lägg den direkt i stekpannan. Skala, halvera och strimla löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och finhacka vitlöken. Strimla pak choi och lägg åt sidan. 

Sätt på pastavatten. Fräs svampen i en stekpanna. När den släppt litet vätska och den fått koka bort tillsätter du smör. Låt fräsa några minuter. Tillsätt lök, vitlök och paprika och låt fräsa tills allt har mjuknat litet. Tillsätt crème fraîche, fond och rödvinsvinäger, rör om och låt koka ihop några minuter. Rör i timjan och smaka av såsen med salt och peppar. Lägg i pak choi, som ska vara krispig.

Hetta upp en stekpanna, gärna av gjutjärn, med rapsolja. Lägg i den strimlade lövbiffen. Stek snabbt på hög värme, max någon minut (annars kan lövbiffen lätt bli seg). Rör om så att köttet får fin färg. Blanda ned lövbiffen i såsen tillsammans med nykokt pasta. Blanda om så att såsen varvas med både pasta och lövbiff. Servera med en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar