lördag 9 september 2023

Kesobollar

KESOBOLLAR

500 g keso
1 knapp dl vetemjöl
salt, peppar
1 vitlöksklyfta
chili
panko eller ströbröd
smör och olja till stekning

Blanda keso och vetemjöl i en bunke. Rör ordentligt. Tillsätt så mycket mjöl att smeten blir formbar så att du kan göra bollar av den. Här är mjölmängden inte exakt, utan ta det som behövs för att smeten ska hålla ihop.

Smaksätt med valfria kryddor eller enligt ovan. Blanda igen och häll upp panko eller ströbröd i en tallrik. Rulla bollar med händerna eller två skedar. Smeten blir kladdig. Lägg bollarna i panko eller ströbröd och täck.

Sätt på en stekpanna och ta i både smör och olja, smöret för smakens skull och oljan för att den tål värmen bättre. Stek bollarna så att de får en fin stekyta runt om och lägg upp dem för servering. Ibland faller de ihop och blir mer som små biffar.

Servera med valfria tillbehör.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar