lördag 9 september 2023

Fläskytterfilégryta med champinjoner och bacon

FLÄSKYTTERFILÉGRYTA MED CHAMPINJONER
OCH BACON

1 stor fläskytterfilé på ca 800 g
2 pkt bacon
10 färska champinjoner
2½ dl crème fraîche
2½ dl vispgrädde
2 msk oxfond
1 - 2 tsk sambal oelek
1½ broccolistjälk
2 paprikor
roquefortost
salt, peppar


Skär fläskytterfilén i tunna skivor. Blir de för stora kan du dela dem på hälften. Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttet litet i taget, för att det inte ska koka. Stek på medelhög värme tills köttet får färg. Lägg i en kastrull och fortsätt steka skivat bacon knappt knaperstekt och lägg över i samma kastrull. Fortsätt med skivade champinjoner och stek dem på svagare värme så de får litet färg. Lägg över i kastrullen. Hit kan man lätt förbereda kvällen innan.

Vänd i crème fraîche, grädde, fond och sambal. Dela broccolistjälkar och paprika i mindre bitar och vänd ned dem i grytan. Låt sjuda ihop och strax före servering vänder du i roquefortosten, så den precis hinner smälta. Servera med t ex ugnsbakade potatisklyftor och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar