lördag 9 september 2023

Fläskfilé med cognacssås

FLÄSKFILÉ MED COGNACSSÅS

1 fläskfilé
smör till stekning
salt, vitpeppar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 dl grädde
100 g Philadelphiaost
1 - 2 msk oxfond
2 msk rött vin
2 msk cognac
½ msk soya


Förbered genom att finhacka lök och vitlök och lägg åt sidan. Putsa fläskfilén fri från hinnor och skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Salta och peppra. Bryn skivorna i smör så de får färg på båda sidor. Lägg dem åt sidan. Lägg i en klick smör och rör om så att all god steksky blandas. Lägg i lök och vitlök och stek dem glansiga. Häll på vin, cognac, grädde, ost, soya och fond. Låt puttra 5 - 10 minuter tills såsen blivit riktigt krämig och god. Lägg i fläskfilébitarna och låt puttra ytterligare ca 5 minuter.

Servera med ris och en god sallad eller ugnsbakad potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar