fredag 8 september 2023

Clafoutis med blåbär

CLAFOUTIS MED BLÅBÄR

450 g svenska blåbär
2 ägg
2 äggulor
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
25 g smör
50 g finhackad sötmandel
1 dl vetemjöl
1½ dl mjölk eller grädde
en nypa salt


Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en pajform och lägg i bären.

Knäck i ägg och äggulor i en bunke och tillsätt socker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills du får en ljus fluffig smet. Blanda försiktigt ned finhackad sötmandel, mjöl samt mjölk eller grädde, smält smör och en nypa salt.

Häll smeten försiktigt över bären och sätt in pajformen i ugnen. Grädda 20 - 25 minuter så att kakan får en gräddad yta och stannar. Ta ut formen och låt svalna.

Servera desserten med blbär tillsammans med en god vaniljsås, glass eller vispad grädde.

Från Marias matblogg, www.mariasmat.nu


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar