tisdag 15 september 2020

Vit varm choklad

VIT VARM CHOKLAD

Med vit choklad blir chokladdrycken litet annorlunda i smaken. Den passar utmärkt att ta med i termos att njuta av efter skidturen eller på vinterpromenaden. Du kan också servera den som en "kopp varm dessert". Chokladen är också god att spetsa med en skvätt mörk rom.

4 koppar

1 vaniljstång
1 l mjölk
3 stjärnanis
3 kanelstänger
1 tsk nystötta kardemummakärnor
100 g vit choklad


Dela och skrapa ur vaniljstången. Blanda mjölk, vaniljstång, vaniljfrön, stjärnanis, kanel och kardemumma i en kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen och låt dra under lock ca 30 minuter.

Sila bort kryddorna. Häll tillbaka mjölken i kastrullen och koka upp. Grovhacka chokladen och rör ned i mjölken.



Foto: Ove Lindfors

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar