KYCKLINGGRYTA MED CITRON,
DILL OCH BACON
4 portioner
1 kg kycklinglårfilé
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 msk olivolja
200 g strimlat bacon
1 schalottenlök
rivet skal av 1 citron
saft av 1½ citron
2 krm krossad rosépeppar
1 tsk salt
1 dl vatten
2 msk kycklingfond
2 dl crème fraîche
1 knippe dill
Garnering:
skivad citron
dill
Putsa kycklingfiléerna om det behövs. Salta och peppra kycklingen runt om. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingen runt om så att den får fin färg. Skala och finhacka löken. Vänd ned löken i kycklingpannan och låt den fräsa med en kort stund.
Stek baconet lätt knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Tvätta citronen och riv halva. Pressa ur saften. Tillsätt saft, skal, vatten, krossad rosépeppar och fond ned i pannan. Lägg på ett lock och låt kycklinggrytan puttra ca 20 minuter. Rör ned crème fraîchen och puttra vidare utan lock tills grytan får fin konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Skär dillen fint och strö ver grytan. Riv den andra citronhalvan och strö över grytan. Skiva citronen och garnera med skivad citron.
Servera med klyftpotatis tillsammans med haricots verts och rostade cocktailtomater.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar