tisdag 15 september 2020

Fiskpinnar med finmos

FISKPINNAR MED FINMOS

4 portioner

600 g potatis
300 g jordärtskocka
50 g smör
1 dl mjölk

Fiskpinnar:
600 g vit fiskfilé
½ dl vetemjöl
1 ägg
2 dl ströbröd
1 tsk salt
50 g smör
1 msk olja

Picklad sallad:
1 dl socker
2 dl ljummet vatten
½ dl ättiksprit, 12%
3 tomater
½ gurka
½ rödlök
salt, peppar


Mos:
Skala och koka potatis och jordärtskocka mjuka i saltat vatten. Krossa med en ballongvisp, tillsätt smör och mjölk. Rör om till en krämig puré och smaka av med salt.

Fiskpinnar:
Skär fisken i avlånga bitar. Vänd runt i mjöl och doppa sedan i lätt uppvispat ägg. Lyft över med en gaffel till en skål med ströbröd och salt. Vänd runt så att fisken blir helt täckt. Stek fiskpinnarna i smör och olja på medelvärme till fin färg på båda sidor. 

Sallad:
Rör ut sockret i ättiksprit och vatten i en skål. Skär tomat och gurka i mindre bitar och finhacka löken. Rör ned grönsakerna i lagen och smaka av med salt och peppar.



Foto: Eva Hildén Smith, Wolfgang Kleinschmidt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar