LINGONPANNA
Skogens röda guld, lingon, ger frisk smak åt denna härliga filégryta.
4 portioner
700 g fläskfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
150 g kantareller
3 dl vispgrädde
2 msk kalvfond
1½ dl vatten
2 tsk kinesisk soya
1 tsk balsamvinäger
2 msk lingonsylt
stötta enbär
brun Maizenaredning
Garnering:
lingon
kryddgrönt
Putsa köttet och skär det i skivor. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek köttet runt om. Salta och peppra. Ta upp filébitarna, vispa ur pannan varje gång med vatten, ca 1½ dl totalt. Lägg över köttet på en tallrik.
Skala och klyfta löken, skala och finhacka vitlöken. Ansa svampen. Hetta upp smör och fräs lök, vitlök och svamp så att all vätska försvinner. Ta från värmen. Häll sky och grädde i stekpannan och tillsätt vatten, fond, soya, vinäger, lingonsylt och stötta enbär. Låt blandningen puttra samman på medelvärme 5 - 7 minuter.
Red av såsen till önskad konsistens och lägg ned köttet samt lök och svampblandning. Låt allt puttra med ett par minuter så att allt blir varmt. Strö över lingon och garnera med kryddgrönt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar