FISKBULLAR I CITRONSÅS
4 portioner
800 g potatis
400 g torskfilé
1 ägg
½ dl finhackad dill
½ dl riven gul lök
½ citron
1 tsk salt
Citronsås:
3 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
3 dl grädde
½ citron
Sallad:
1 stånd fänkål
½ citron
1 krm salt
50 g ärtskott
Koka potatisen i saltat vatten. Finhacka fisken till en färs eller mixa hastigt i en maskin med knivblad. Blanda med ägg, dill, lök, citronskal och salt. Häll av ev vätska som bildas. Forma små bollar med blöta händer.
Sås:
Koka upp vattnet och smula ned buljongtärningen. Tillsätt grädde och citronsaft. Lägg försiktigt ned bollarna i såsen.
Låt puttra på svag värme tills de är klara, 7 - 10 minuter. Krama runt fänkålen med citronsaft och salt. Vänd ned ärtskotten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar