onsdag 16 september 2020

Höstens bästa kycklinggryta

HÖSTENS BÄSTA KYCKLINGGRYTA

Katrinplommon ger god smak tillsammans med vin och grädde åt denna kycklinggryta. Kantareller ger det lilla extra.

4 portioner

500 kg kycklingfilé
250 g gula steklökar
2 morötter
1 palsternacka
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
1 msk vetemjöl
1 dl rödvin
2½ dl vispgrädde
2 msk kycklingfond
2 tsk hackad timjan
halverade katrinplommon
½ dl valnötter

Topping:
150 g kantareller

Garnering:
färsk timjan


Putsa kycklingen och dela i stora bitar. Skala lök, morötter och palsternackor. Dela morötter och palsternacka i tunna skivor. Salta och peppra på kycklingen. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn kycklingen runt om. Flytta över i en stekgryta. Bryn löken och lägg den i grytan. Tillsätt mjöl, vin, grädde samt fond och hackad timjan. Blanda om.

Låt grytan koka upp och koka 5 minuter under lock. Grovhacka nötterna och vänd ned nötter och halverade katrinplommon tillsammans med morots- och palsternacksskivor. Låt allt koka 10 minuter till.

Ansa svampen och smörstek den i en annan stekpanna under tiden. Toppa grytan med kantareller och garnera med timjankvistar.

Servera med kokt potatis och bönor.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar