onsdag 16 september 2020

Kasslergratäng med ädelost och spenat

KASSLERGRATÄNG MED ÄDELOST
OCH SPENAT

4 portioner

1 purjolök
200 g spenat
2 msk smör
500 g skivad kassler
6 dl standardmjölk
3½ msk vetemjöl
140 g riven ädelost
½ tsk salt
1 krm salt
3 msk finhackad persilja

Servering:
krispig sallad


Sätt ugnen på 225°.

Skölj, ansa och skiva purjolöken. Ansa spenaten. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs purjolök och spenat blankt och smidigt utan att de får färg. Fördela blandningen i en smord eldfast form, ca 20 x 30 cm. Skiva kasslern. Fördela kasslerskivor i formen ovanpå lök- och spenatblandningen.

Vispa samman halv mängden mjölk med vetemjöl i en kastrull. Tillsätt resterande mängd mjölk och låt koka upp under omrörning. Låt sjuda ca 5 minuter på svag värme. Rör då och då. Ta av från värmen och rör ned riven ädelost, krydda med salt, peppar och hackad persilja.

Häll såsen över kasslerskivorna. Gratinera strax under mitten av ugnen 20 - 25 minuter eller tills gratängen fått en fin gyllene färg.

Garnera med kryddgrönt och chilipicklad gurka och servera.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar