BLOMKÅLS- OCH BROCCOLIGRATÄNG
MED BACON
4 portioner
1 stånd broccoli
1 blomkålshuvud
2 tomater
2 pkt bacon
1 vitlöksklyfta
1 msk örtkrydda
2 dl vispgrädde
2 tsk maizenaredning
1 msk kalvfond
salt, peppar
2 dl riven ost
Sätt ugnen på 225°.
Skölj och dela broccoli och blomkål i stora buketter och koka dem nästan mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av väl och lägg dem i en smord ugnsform. Skär tomaterna i bitar och lägg ovanpå. Stek bacon och hackad vitlök och strö över gratängen. Krydda med örtkrydda.
Koka upp grädde, redning och fond och krydda med salt och peppar. Häll gräddsåsen i formen och strö över ost. Gratinera 15 minuter.
Foto: Olof Abrahamsson
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar