onsdag 16 september 2020

Blomkål- och broccoligratäng med bacon

BLOMKÅLS- OCH BROCCOLIGRATÄNG
MED BACON

4 portioner

1 stånd broccoli
1 blomkålshuvud
2 tomater
2 pkt bacon
1 vitlöksklyfta
1 msk örtkrydda
2 dl vispgrädde
2 tsk maizenaredning
1 msk kalvfond
salt, peppar
2 dl riven ost


Sätt ugnen på 225°.

Skölj och dela broccoli och blomkål i stora buketter och koka dem nästan mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av väl och lägg dem i en smord ugnsform. Skär tomaterna i bitar och lägg ovanpå. Stek bacon och hackad vitlök och strö över gratängen. Krydda med örtkrydda.

Koka upp grädde, redning och fond och krydda med salt och peppar. Häll gräddsåsen i formen och strö över ost. Gratinera 15 minuter.




Foto: Olof Abrahamsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar