onsdag 16 september 2020

Kotlett med varm potatissallad

KOTLETT MED VARM POTATISSALLAD

2 portioner

4 - 5 potatisar
10 cm purjolök
1½ dl grönsaksbuljong
1 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
2 tsk vitvinsvinäger
salt, peppar
2 msk olja
1 msk kapris
½ dl färsk timjan
2 fläskkotletter
salt, peppar
1 msk smör eller margarin
rivet citronskal


Skala och skiva potatisen i ganska tjocka skivor och koka den nästan mjuk. Häll av vattnet och blanda den med strimlad purjolök. Värm buljongen och häll över potatisen. Blanda senap, pressad vitlök, vinäger, salt och peppar och vispa i oljan.

Häll dressingen över potatisen och blanda i kapris och örter. Krydda kotletterna och stek 5 minuter per sida i smör. Strö över rivet citronskal och servera med tomatsallad.




Foto: Olof Abrahamsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar