VIT CHOKLADPARFAIT MED MARINERADE BÄR
8 portioner
5 äggulor
1 dl florsocker
1½ tsk vaniljsocker
200 g vit choklad
3 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche
Marinerade bär:
½ dl socker
4 msk vatten
rivet skal och saft av 1 apelsin
2 dl bär, t ex hallon och jordgubbar
Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker pösigt. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en skål. Smält chokladen över vattenbad. Tänk på att inte ha för hög värme när du smälter vit choklad. Ta kastrullen från värmen innan chokladen smält helt och låt resten smälta av sin egen värme under omrörning. Var försiktig så att den inte bränns vid i botten. Rör ned chokladen i äggsmeten.
Vispa grädden och vänd ned i äggsmeten tillsammans med crème fraîche. Häll upp smeten i en avlång form och låt stå i frysen minst 8 timmar.
Marinerade bär:
Koka upp socker och vatten. Ta kastrullen från värmen och rör i apelsinskal och -saft. Låt svalna. Blanda i bären och låt dra 1 timme.
Servera till parfaiten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar