LAXBULLAR I DILLSÅS
2 portioner
250 g skinn- och benfri laxfilé
½ tsk salt
1/4 krm vitpeppar
1 ägg
1 msk potatismjöl
1 dl matlagningsgrädde
Kokspad:
4 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1 schalottenlök
1 krm fänkålsfrö
1 krm dillfrö
Dillsås:
3 dl silat kokspad
½ dl matlagningsgrädde
1½ msk vetemjöl
1 msk hackad dill
salt, peppar
Servering:
kokt potatis
kokta sockerärter
Skär laxen i bitar och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Strö över salt och kör till en jämn färs. Tillsätt peppar, ägg, potatismjöl och grädde och mixa till en jämn smet.
Kokspad:
Koka upp vatten, buljongtärning, skalad och delad lök, fänkåls- och dillfrön i en liten gryta.
Forma små ägg av färsen med hjälp av vattensköljda skedar. Lägg ned bollarna i den sjudande buljongen och sjud ca 3 minuter. Ta upp med hålslev och sila ned 3 dl kokspad i en kastrull.
Dillsås:
Koka upp kokspadet. Vispa samman grädde och mjöl i en skål till en redning. Tillsätt redningen under vispning till kokspadet. Smaka av med salt och peppar. Lägg laxbullarna i såsen och låt dem bli varma.
Servera med potatis och sockerärter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar