JORDGUBBSGLASS MED VIT CHOKLADSÅS
6 portioner
1 vaniljstång
1½ dl mjölk
3 äggulor
1 dl socker
4 dl vispgrädde
1 dl jordgubbssylt
Vit chokladsås:
100 g vit choklad
1 dl vispgrädde
Servering:
jordgubbar
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång, vaniljfrön och mjölk i en kastrull och koka upp. Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt mjölken och häll tillbaka allt i kastrullen. Sjud under omrörning till krämen börjar tjockna. Ta kastrullen från värmen och ta upp vaniljstången. Låt svalna.
Vispa grädden och rör ned i krämen tillsammans med sylten. Häll upp glassmeten i en form och frys in minst 4 timmar.
Vit chokladsås:
Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen. Rör i chokladhacket och rör tills chokladen smält.
Servera till glassen tillsammans med jordgubbar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar