lördag 12 september 2020

Stekt fisk med citron- och dillsås

STEKT FISK MED CITRON- OCH DILLSÅS

2 portioner

300 g potatis
2 m0rötter
1 röd paprika
olivolja
salt, peppar
300 g vit fiskfilé
½ ägg
½ dl ströbröd
1 msk smör eller margarin

Citron- och ostsås:
1 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
½ dl vatten
1½ dl matlagningsgrädde
1 fiskbuljongtärning
pressad saft av ½ citron
2 msk hackad dill


Sätt ugnen på 225°.

Skrubba potatisen och skär stora potatisar i mindre bitar. Skala och skär morötterna i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Blanda potatis, morötter och paprika med olja, salt och peppar i en ugnsfast form. Tillaga i ugnen 20 minuter.

Skär fisken i bitar. Vänd fisken i uppvispat ägg och sedan i ströbröd blandat med salt och peppar. Stek fisken i en stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida.

Citron- och dillsås:
Smält smöret i en kastrull. Rör i mjöl och späd med vatten, grädde och buljongtärning. Koka 5 minuter. Smaka av med pressad citron, dill, salt och peppar.

Servera fisken med sås och ugnsbakade potatisar, morötter och paprika.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar