lördag 12 september 2020

Fläskkarrégryta med mos

FLÄSKKARRÉGRYTA MED MOS

4 portioner

600 g fläskkarré
2 morötter
2 gula lökar
1 msk olja
4 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
1 tsk salt
4 dl äppelmust
1 köttbuljongtärning
2 äpplen

Mos:
1 kg potatis
25 g smör
2 dl mjölk
salt, peppar


Tärna köttet, slanta morötterna och skär löken i klyftor. Hetta upp en gryta och bryn köttet i olja. Salta och peppra. Lägg även alla grönsaker i grytan och tillsätt vitlök och tomatpuré. Stek under omrörning någon minut till. Häll i äppelmusten och lägg i buljongtärningen. Låt småputtra under lock 40 minuter. 

Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i saltat vatten. Krossa potatisen och rör kraftigt ihop med smör och mjölk till ett fluffigt mos. Smaka av med salt och peppar.



Foto: Eva Hildén Smith

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar