torsdag 24 september 2020

Vit chokladmousse med jordgubbsmousse

VIT CHOKLADMOUSSE MED JORDGUBBSSÅS

En ljuvlig dessert som påminner om sommaren.

Ca 4 portioner

100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
2 äggulor
2 tsk florsocker
50 g krossade Marianne-karameller

Sås:
½ l jordgubbar, färska eller djupfrysta
1 dl vit sirap

Garnering:
jordgubbar, frysta eller tinade
1 msk krossade Marianne-karameller
mynta eller citronmeliss


Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad under omrörning. Vispa grädden ganska löst. Vispa samman äggulor och florsocker. Rör ned äggsmeten i grädden. Rör försiktigt ned den smälta chokladen och krossade Marianne i smeten. Låt skålen stå i kylskåpet minst 4 timmar, gärna över natten.

Tina jordgubbarna om de är frysta. Lägg dem i en matberedare tillsammans med sirapen och kör till en sås. 

Fördela såsen på fyra tallrikar. Skiva jordgubbarna och lägg dem ovanpå såsen. Skeda upp moussen och lägg den som ett ägg ovanpå. Strö över krossade Marianne och garnera med mynta eller citronmeliss.

Servera genast.



Foto: Hans-Ove Ohlsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar