MIN LYXIGA KORVGRYTA
En lättlagad gryta med falukorv och en spännande smak av kantareller.
Ca 4 portioner
500 g falukorv
250 g vitkål
100 g rotselleri
1 purjolök
1 burk kantareller à 200 g
1 röd paprika
3 msk kantarellfond
2½ dl vatten
2 dl lätt crème fraîche
1 tsk oregano
svartpeppar
Strimla vitkålen. Ansa och strimla purjolöken. Skala och strimla rotsellerin. Kärna ur och strimla paprikan. Häll bort vätskan från kantarellerna och strimla dem. Skär falukorven i bitar och bryn dem. Lägg över korven i en gryta. Bryn grönsakerna och svampen i litet matfett tills det har fått litet färg. Lägg över det i grytan.
Tillsätt oregano, kantarellfond, vatten och crème fraîche. Låt allt småkoka under lock ca 10 minuter. Smaka av med svartpeppar.
Kokt pasta eller kokt potatis smakar gott till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar