lördag 12 september 2020

Vinbärsmousse med gelé

VINBÄRSMOUSSE MED GELÉ

4 portioner

Mousse:
3 gelatinblad
1½ dl koncentrerad svartvinbärssaft
2 dl vispgrädde
½ dl socker
2 dl turkisk yoghurt
1½ dl svarta vinbär
2 msk florsocker

Gelé:
2 gelatinblad
1 dl koncentrerad svartvinbärssaft

Garnering:
röda vinbärsklasar


Mousse:
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 minuter. Krama ur dem och smält i en kastrull med ½ dl av saften. Blanda med resten av saften. Vispa grädden med sockret. Blanda ner yoghurt och saftblandning. Mixa vinbär och florsocker och vänd ned litet slarvigt i smeten. Fördela i dessertglas. Låt stå i kylen för att stelna ca 3 timmar.

Gelé:
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 minuter. Lyft upp gelatinbladen och smält dem tillsammans med vinbärssaften i en kastrull. Låt svalna tills geléet är trögflytande i konsistensen.

Skeda geléet över moussen och garnera med vinbär när geléet stelnat.



Foto: Thomas Carlén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar