VINBÄRSMOUSSE MED GELÉ
4 portioner
Mousse:
3 gelatinblad
1½ dl koncentrerad svartvinbärssaft
2 dl vispgrädde
½ dl socker
2 dl turkisk yoghurt
1½ dl svarta vinbär
2 msk florsocker
Gelé:
2 gelatinblad
1 dl koncentrerad svartvinbärssaft
Garnering:
röda vinbärsklasar
Mousse:
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 minuter. Krama ur dem och smält i en kastrull med ½ dl av saften. Blanda med resten av saften. Vispa grädden med sockret. Blanda ner yoghurt och saftblandning. Mixa vinbär och florsocker och vänd ned litet slarvigt i smeten. Fördela i dessertglas. Låt stå i kylen för att stelna ca 3 timmar.
Gelé:
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 minuter. Lyft upp gelatinbladen och smält dem tillsammans med vinbärssaften i en kastrull. Låt svalna tills geléet är trögflytande i konsistensen.
Skeda geléet över moussen och garnera med vinbär när geléet stelnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar