UGNSOMELETT MED KASSLER OCH TOMAT
Omelett med kassler och tomat. Pumpakärnorna ger extra smak.
4 portioner
1 rödlök
65 g färsk spenat
300 g kassler
8 ägg
1 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche
2 dl riven ost
3 msk hackad persilja
salt, peppar
200 g körsbärstomater
2 msk pumpakärnor
Sätt ugnen på 225°.
Skala och dela löken i klyftor. Skölj spenaten och låt den rinna av väl. Strimla kasslern. Lägg lök, spenat och kassler i en form, 25 x 35 cm, med bakplåtspapper. Vispa samman ägg, grädde, crème fraîche, ost, persilja, salt och peppar och häll i formen. Lägg i tomater och strö över pumpakärnor.
Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat. Och givetvis kan du utesluta pumpakärnorna om du vill.
Omelett med kassler och tomat. Pumpakärnorna ger extra smak.
4 portioner
1 rödlök
65 g färsk spenat
300 g kassler
8 ägg
1 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche
2 dl riven ost
3 msk hackad persilja
salt, peppar
200 g körsbärstomater
2 msk pumpakärnor
Sätt ugnen på 225°.
Skala och dela löken i klyftor. Skölj spenaten och låt den rinna av väl. Strimla kasslern. Lägg lök, spenat och kassler i en form, 25 x 35 cm, med bakplåtspapper. Vispa samman ägg, grädde, crème fraîche, ost, persilja, salt och peppar och häll i formen. Lägg i tomater och strö över pumpakärnor.
Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat. Och givetvis kan du utesluta pumpakärnorna om du vill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar