TRYFFELRISOTTO MED RÖKT FLÄSK
4 portioner
100 g kantareller
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
3 dl avorioris
2 dl vitt vin
2 dl riven parmesanost
tryffelolja
salt, peppar
Servering:
300 g rökt sidfläsk
150 g kantareller
Garnering:
timjan
Ansa kantarellerna. Koka upp vatten och buljongtärningar och håll varmt. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den mjuk i olja tillsammans med kantarellerna. Tillsätt ris och fräs ett par minuter. Häll på vinet och låt koka in. Späd med varm buljong, litet i taget, och låt koka in. Rör ofta. Risotton är klar efter ca 18 minuter. Riset ska ha en liten hård kärna.
Vänd ned ost och tryffelolja. Smaka av med salt och peppar. Stek fläsket i tärningar. Ta upp och lägg åt sidan. Stek sedan kantarellerna i fettet efter fläsket. Servera till risotton och garnera med timjan.
4 portioner
100 g kantareller
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
3 dl avorioris
2 dl vitt vin
2 dl riven parmesanost
tryffelolja
salt, peppar
Servering:
300 g rökt sidfläsk
150 g kantareller
Garnering:
timjan
Ansa kantarellerna. Koka upp vatten och buljongtärningar och håll varmt. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den mjuk i olja tillsammans med kantarellerna. Tillsätt ris och fräs ett par minuter. Häll på vinet och låt koka in. Späd med varm buljong, litet i taget, och låt koka in. Rör ofta. Risotton är klar efter ca 18 minuter. Riset ska ha en liten hård kärna.
Vänd ned ost och tryffelolja. Smaka av med salt och peppar. Stek fläsket i tärningar. Ta upp och lägg åt sidan. Stek sedan kantarellerna i fettet efter fläsket. Servera till risotton och garnera med timjan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar