MUSTIG GRYTA MED ÄPPLE
6 portioner
750 g fläskytterfilé
salt, peppar
2 msk smör
2 dl vatten
2 msk kalvfond
2 dl vispgrädde
1 msk olja
150 g champinjoner
140 g bacon
1 äpple
persilja
Servering:
klyftpotatis
Strimla köttet. Salta och peppra och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta. Späd med vatten, fond, grädde och soya och småkoka under lock 30 minuter.
Ansa och dela svampen i halvor. Stek den i en stekpanna med smör. Ta upp svampen och stek strimlat bacon nästan knaprigt i stekpannan.
Kärna ur och tärna äpplet. Lägg svamp, bacon och äpple i grytan och koka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och servera med klyftpotatis.
6 portioner
750 g fläskytterfilé
salt, peppar
2 msk smör
2 dl vatten
2 msk kalvfond
2 dl vispgrädde
1 msk olja
150 g champinjoner
140 g bacon
1 äpple
persilja
Servering:
klyftpotatis
Strimla köttet. Salta och peppra och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta. Späd med vatten, fond, grädde och soya och småkoka under lock 30 minuter.
Ansa och dela svampen i halvor. Stek den i en stekpanna med smör. Ta upp svampen och stek strimlat bacon nästan knaprigt i stekpannan.
Kärna ur och tärna äpplet. Lägg svamp, bacon och äpple i grytan och koka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och servera med klyftpotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar