söndag 6 september 2020

Mustig gryta med äpple

MUSTIG GRYTA MED ÄPPLE

6 portioner

750 g fläskytterfilé
salt, peppar
2 msk smör
2 dl vatten
2 msk kalvfond
2 dl vispgrädde
1 msk olja
150 g champinjoner
140 g bacon
1 äpple
persilja

Servering:
klyftpotatis


Strimla köttet. Salta och peppra och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta. Späd med vatten, fond, grädde och soya och småkoka under lock 30 minuter. 

Ansa och dela svampen i halvor. Stek den i en stekpanna med smör. Ta upp svampen och stek strimlat bacon nästan knaprigt i stekpannan. 

Kärna ur och tärna äpplet. Lägg svamp, bacon och äpple i grytan och koka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och servera med klyftpotatis.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar