TOSCANSK LAX I UGN MED
RÅSTEKT ROTSELLERI
4 portioner
1 kg rotselleri
1 msk olivolja
2 tsk flingsalt
Toscansk lax:
500 g laxfilé
1 tsk flingsalt
400 g körsbärstomater på kvist,
grovt tärnade
1 dl grovhackade kärnfria oliver
1 skiva ljust bröd i smulor
½ hackad rödlök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 kruka strimlad basilika
½ dl olivolja
flingsalt
Sätt ugnen på 175°.
Skala rotsellerin och skär i stavar. Råstek rotselleristavarna i olja och salt i en stekpanna på medelvärme, ca 10 minuter. Lägg laxbiten i en inoljad ugnsform och salta. Vänd ihop tomaterna med resterande ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Fördela tomatsalladen runt laxen och tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter. Lägg på rotselleristavarna vid servering.
RÅSTEKT ROTSELLERI
4 portioner
1 kg rotselleri
1 msk olivolja
2 tsk flingsalt
Toscansk lax:
500 g laxfilé
1 tsk flingsalt
400 g körsbärstomater på kvist,
grovt tärnade
1 dl grovhackade kärnfria oliver
1 skiva ljust bröd i smulor
½ hackad rödlök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 kruka strimlad basilika
½ dl olivolja
flingsalt
Sätt ugnen på 175°.
Skala rotsellerin och skär i stavar. Råstek rotselleristavarna i olja och salt i en stekpanna på medelvärme, ca 10 minuter. Lägg laxbiten i en inoljad ugnsform och salta. Vänd ihop tomaterna med resterande ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Fördela tomatsalladen runt laxen och tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter. Lägg på rotselleristavarna vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar