SKALDJURSLYX PÅ RULLE
6 portioner
125 g smör
2½ dl vetemjöl
3 dl standardmjölk
4 ägg
Fyllning:
3 msk smör
4 msk vetemjöl
3 dl standardmjölk
1½ dl vispgrädde
500 g oskalade räkor
1 burk kräftstjärtar i saltlake
1 dl gröna ärter
3 msk finhackad dill
salt, svartpeppar
1½ dl riven lagrad ost
Sätt ugnen på 200°.
Rulle:
Smält smöret. Tillsätt mjöl och mjölk, sänk värmen och värm upp under omrörning tills smeten släpper från kastrullens kanter. Ta kastrullen från plattan. Vispa ned ett ägg i taget med elvisp. Fördela smeten i bakpappersklädd långpanna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Ta pannkakan från ugnen och låt svalna. Vänd upp den på ett nytt bakpapper och ta bort papperet som den gräddats på.
Fyllning:
Smält smöret. Rör ned mjöl, späd med mjölk och koka upp under omrörning. Tillsätt grädde och koka ca 5 minuter. Skala räkorna. Ta undan några räkor och kräftstjärtar till garnering. Tillsätt resten i stuvningen tillsammans med ärter och dill. Smaka av. Bred stuvningen över pannkakan och rulla ihop som en rulltårta från långsidan. Ta papperet till hjälp.
Lägg rullen med skarven nedåt i en bakpappersklädd långpanna. Strö över osten. Gratinera strax under mitten i ugnen 10 - 12 minuter eller tills rullen fått fin färg. Garnera med räkor, kräftstjärtar och dill.
Servera med en sallad.
6 portioner
125 g smör
2½ dl vetemjöl
3 dl standardmjölk
4 ägg
Fyllning:
3 msk smör
4 msk vetemjöl
3 dl standardmjölk
1½ dl vispgrädde
500 g oskalade räkor
1 burk kräftstjärtar i saltlake
1 dl gröna ärter
3 msk finhackad dill
salt, svartpeppar
1½ dl riven lagrad ost
Sätt ugnen på 200°.
Rulle:
Smält smöret. Tillsätt mjöl och mjölk, sänk värmen och värm upp under omrörning tills smeten släpper från kastrullens kanter. Ta kastrullen från plattan. Vispa ned ett ägg i taget med elvisp. Fördela smeten i bakpappersklädd långpanna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Ta pannkakan från ugnen och låt svalna. Vänd upp den på ett nytt bakpapper och ta bort papperet som den gräddats på.
Fyllning:
Smält smöret. Rör ned mjöl, späd med mjölk och koka upp under omrörning. Tillsätt grädde och koka ca 5 minuter. Skala räkorna. Ta undan några räkor och kräftstjärtar till garnering. Tillsätt resten i stuvningen tillsammans med ärter och dill. Smaka av. Bred stuvningen över pannkakan och rulla ihop som en rulltårta från långsidan. Ta papperet till hjälp.
Lägg rullen med skarven nedåt i en bakpappersklädd långpanna. Strö över osten. Gratinera strax under mitten i ugnen 10 - 12 minuter eller tills rullen fått fin färg. Garnera med räkor, kräftstjärtar och dill.
Servera med en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar