APELSINSABAYON MED FRUKTSALLAD
6 portioner
3 äggulor
1 dl socker
1½ tsk finrivet apelsinskal
½ dl pressad apelsinsaft
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
Fruktsallad:
2 apelsiner
1 blodapelsin
2 clementiner
½ färsk ananas
2 passionsfrukter
Garnering:
3 msk kokosflingor
Vispa äggulor och socker luftigt i en bunke. Ställ bunken över ett vattenbad och tillsätt apelsinskal och apelsinsaft. Vispa blandningen försiktigt under omrörning. Rör tills krämen har tjocknat något. Ta bunken från värmen och vispa för hand tills krämen har tjocknat, har lagom konsistens och har svalnat.
Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa grädden och vänd ned vaniljfröna. Blanda grädde och kräm och fördela i glas eller skålar. Frys minst 3 timmar.
Skala och dela frukten och blanda till en fruktsallad. Ta ut glasen ur frysen 10 - 15 minuter före servering. Toppa med fruktsallad.
Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna, strö över dem och servera.
6 portioner
3 äggulor
1 dl socker
1½ tsk finrivet apelsinskal
½ dl pressad apelsinsaft
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
Fruktsallad:
2 apelsiner
1 blodapelsin
2 clementiner
½ färsk ananas
2 passionsfrukter
Garnering:
3 msk kokosflingor
Vispa äggulor och socker luftigt i en bunke. Ställ bunken över ett vattenbad och tillsätt apelsinskal och apelsinsaft. Vispa blandningen försiktigt under omrörning. Rör tills krämen har tjocknat något. Ta bunken från värmen och vispa för hand tills krämen har tjocknat, har lagom konsistens och har svalnat.
Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa grädden och vänd ned vaniljfröna. Blanda grädde och kräm och fördela i glas eller skålar. Frys minst 3 timmar.
Skala och dela frukten och blanda till en fruktsallad. Ta ut glasen ur frysen 10 - 15 minuter före servering. Toppa med fruktsallad.
Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna, strö över dem och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar