söndag 6 september 2020

Tomat- och morotssoppa med kikärtor och getost

TOMAT- OCH MOROTSSOPPA
MED KIKÄRTER OCH GETOST

4 portioner

2 msk olivolja
1 hackad gul lök
1 skivad vitlöksklyfta
800 g krossade tomater
3 dl vatten
200 g skivade morötter
1 grönsaksbuljong
½ tsk svartpeppar
½ tsk salt

Kikärtstopping:
400 g kikärtor på burk
2 msk olivolja
150 g smulad getost
1 dl smörgåskrasse
½ tsk svartpeppar


Hetta upp olja i en panna och bryn lök och vitlök ca 3 minuter. Tillsätt krossade tomater, vatten, morötter, buljongtärning, svartpeppar och salt. Låt koka 10 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer.

Skölj kikärtorna i kallt vatten. Blanda dem med resten av ingredienserna till toppingen och servera till soppan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar