fredag 4 september 2020

Toscansk kyckling med pasta

TOSCANSK KYCKLING MED PASTA

4 portioner

600 g kycklingfilé
2 msk olivolja, 1 + 1
salt, peppar
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 burk körsbärstomater med spad
1 dl vatten
2 msk kycklingfond
1 dl svarta oliver
4 portioner valfri pasta

Garnering:
basilika


Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och bryn runt om i olja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och lägg över i en låg, vid kastrull. Skala och dela löken i klyftor. Skala och hacka vitlöken. Fräs all lök i olja i en stekpanna. Tillsätt tomatpuré och fräs någon minut. Rör i tomater med spad, vatten och fond och koka upp. Häll allt i kastrullen.

Koka kycklingen i tomatsåsen 15 minuter. Lägg i oliver och smaka av.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av och blanda den med kycklingen. Lägg upp på ett fat och strö över basilika och hyvlad parmesanost.

Servera med sallad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar