MUSTIG HÖGREVSGRYTA
Grytan kräver litet tillagningstid på spisen men kan förberedas och värmas upp.
4 portioner
1½ kg högrev
3 morötter
2 gula lökar
3 msk smör
1½ msk olivolja
3 msk kalvfond
3 lagerblad
12 kryddpepparkorn
3 kryddnejlikor
3 msk vetemjöl
ca 1 l vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Topping:
1 palsternacka
2 morötter
150 g steklök
2 msk smör
Garnering:
hackad persilja
Servering:
potatismos
Putsa köttet och skär det i ca 3 x 3 cm stora bitar. Skala och dela morötterna i bitar. Skala och klyfta löken i stora klyftor. Hetta upp smör och olja i en stor stekgryta och bryn köttet i omgångar. Tillsätt morötter, lök, fond, lagerblad, kryddpeppar och kryddnejlikor. Låt fräsa samman i några minuter. Strö över mjöl och blanda om noga. Häll på vatten så att det precis täcker köttet. Tillsätt salt och peppar. Koka upp och rör om så att det inte fastnar i botten. Skumma av och låt sjuda under lock tills köttet är mört, ca 1½ timme.
Skala och skiva palsternackan och morötterna. Skala steklökarna. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek palsternacka, morötter och steklök på svag värme tills de är mjuka. Toppa grytan med palsternacka, morötter och steklök. Strö över persilja och servera med potatismos.
Grytan kräver litet tillagningstid på spisen men kan förberedas och värmas upp.
4 portioner
1½ kg högrev
3 morötter
2 gula lökar
3 msk smör
1½ msk olivolja
3 msk kalvfond
3 lagerblad
12 kryddpepparkorn
3 kryddnejlikor
3 msk vetemjöl
ca 1 l vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Topping:
1 palsternacka
2 morötter
150 g steklök
2 msk smör
Garnering:
hackad persilja
Servering:
potatismos
Putsa köttet och skär det i ca 3 x 3 cm stora bitar. Skala och dela morötterna i bitar. Skala och klyfta löken i stora klyftor. Hetta upp smör och olja i en stor stekgryta och bryn köttet i omgångar. Tillsätt morötter, lök, fond, lagerblad, kryddpeppar och kryddnejlikor. Låt fräsa samman i några minuter. Strö över mjöl och blanda om noga. Häll på vatten så att det precis täcker köttet. Tillsätt salt och peppar. Koka upp och rör om så att det inte fastnar i botten. Skumma av och låt sjuda under lock tills köttet är mört, ca 1½ timme.
Skala och skiva palsternackan och morötterna. Skala steklökarna. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek palsternacka, morötter och steklök på svag värme tills de är mjuka. Toppa grytan med palsternacka, morötter och steklök. Strö över persilja och servera med potatismos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar