torsdag 3 september 2020

Fläskfilé med grönpeppar och äpple

FLÄSKFILÉ MED GRÖNPEPPAR OCH ÄPPLE

4 portioner

600 g fläskfilé
3 msk smör, 1 + 1 + 1
salt, peppar
1 äpple
1 gul lök
2 dl vatten
2 dl grädde
2 msk kalvfond
1 msk soya
1 msk torkad grönpeppar
1 msk konjak
1 msk Maizena majsredning

Garnering:
persilja

Servering:
klyftpotatis
cornichons


Putsa och skiva köttet. Bryn det på båda sidor i smör och krydda med salt och peppar. Ta upp köttet och ställ det åt sidan.

Dela, kärna ur och skär äpplet i klyftor. Stek dem litet lätt i smör i en stekpanna och spara det till senare. Skala och hacka löken och fräs den i smör i stekpannan tills den börjar bli mjuk. Tillsätt vatten, grädde, fond, soya, krossad grönpeppar och konjak och koka upp. Lägg i köttet och koka 10 minuter. Red av såsen, smaka av och lägg i äppelklyftorna. Låt allt bli varmt och strö över persilja.

Servera med klyftpotatis och cornichons.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar