FLÄSKFILÉ MED GRÖNPEPPAR OCH ÄPPLE
4 portioner
600 g fläskfilé
3 msk smör, 1 + 1 + 1
salt, peppar
1 äpple
1 gul lök
2 dl vatten
2 dl grädde
2 msk kalvfond
1 msk soya
1 msk torkad grönpeppar
1 msk konjak
1 msk Maizena majsredning
Garnering:
persilja
Servering:
klyftpotatis
cornichons
Putsa och skiva köttet. Bryn det på båda sidor i smör och krydda med salt och peppar. Ta upp köttet och ställ det åt sidan.
Dela, kärna ur och skär äpplet i klyftor. Stek dem litet lätt i smör i en stekpanna och spara det till senare. Skala och hacka löken och fräs den i smör i stekpannan tills den börjar bli mjuk. Tillsätt vatten, grädde, fond, soya, krossad grönpeppar och konjak och koka upp. Lägg i köttet och koka 10 minuter. Red av såsen, smaka av och lägg i äppelklyftorna. Låt allt bli varmt och strö över persilja.
Servera med klyftpotatis och cornichons.
4 portioner
600 g fläskfilé
3 msk smör, 1 + 1 + 1
salt, peppar
1 äpple
1 gul lök
2 dl vatten
2 dl grädde
2 msk kalvfond
1 msk soya
1 msk torkad grönpeppar
1 msk konjak
1 msk Maizena majsredning
Garnering:
persilja
Servering:
klyftpotatis
cornichons
Putsa och skiva köttet. Bryn det på båda sidor i smör och krydda med salt och peppar. Ta upp köttet och ställ det åt sidan.
Dela, kärna ur och skär äpplet i klyftor. Stek dem litet lätt i smör i en stekpanna och spara det till senare. Skala och hacka löken och fräs den i smör i stekpannan tills den börjar bli mjuk. Tillsätt vatten, grädde, fond, soya, krossad grönpeppar och konjak och koka upp. Lägg i köttet och koka 10 minuter. Red av såsen, smaka av och lägg i äppelklyftorna. Låt allt bli varmt och strö över persilja.
Servera med klyftpotatis och cornichons.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar