torsdag 3 september 2020

Chiligryta

CHILIGRYTA

4 portioner

800 g högrev
2 msk smör
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
2 msk tomatpuré
1 tsk torkad oregano
1 tsk rökt paprikapulver
2 tsk spiskummin
3 dl vatten
2 msk kalvfond

Guacamole:
3 avocados
1 vitlöksklyfta
röd chilipeppar
1 limefrukt
salt
koriander

Servering:
tortillabröd


Putsa köttet och skär det i grytbitar. Bryn köttet runtom i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Skala och hacka löken grovt. Skala och skiva vitlöken. Hacka hela chilin med kärnor. Lägg ned lök, vitlök och chili i grytan tillsammans med tomatpuré, oregano, paprikapulver och spiskummin. Späd med vatten och fond och koka upp. Småkoka grytan på svag värme under lock ca 3 timmar tills köttet är mört. Smaka av grytan.

Guacamole:
Dela avocados och ta bort kärnan. Lägg fruktköttet i en mortel och mosa det grovt. Riv vitlöken, finhacka chilin och blanda i. Smaka av med limesaft och salt och strö över koriander.

Servera guacamolen till chiligrytan med tortillabröd.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar