PARMALINDAD KYCKLING I
GRÄDDIG SÅS
4 portioner
600 g kycklingfilé
salt, peppar
2 msk smör
10 skivor parmaskinka
Sås:
4 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
3 msk kycklingfond
1 msk soya
1 vitlöksklyfta
250 g körsbärstomater
1 dl basilikablad
Servering:
pressad potatis
sallad
Dela varje kycklingfilé i tre eller fyra bitar. Salta och peppra och bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Ta upp köttet och låt det svalna litet. Linda en skiva parmaskinka runt varje kycklingbit.
Sås:
Vispa ihop grädde, vinäger, fond, soya och pressad vitlök i en panna, gärna traktörpanna, och koka upp. Lägg i kycklingen och låt småkoka 15 minuter. Vänd på bitarna ett par gånger.
Strö över halverade körsbärstomater och basilikablad och servera med pressad potatis och sallad.
GRÄDDIG SÅS
4 portioner
600 g kycklingfilé
salt, peppar
2 msk smör
10 skivor parmaskinka
Sås:
4 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
3 msk kycklingfond
1 msk soya
1 vitlöksklyfta
250 g körsbärstomater
1 dl basilikablad
Servering:
pressad potatis
sallad
Dela varje kycklingfilé i tre eller fyra bitar. Salta och peppra och bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Ta upp köttet och låt det svalna litet. Linda en skiva parmaskinka runt varje kycklingbit.
Sås:
Vispa ihop grädde, vinäger, fond, soya och pressad vitlök i en panna, gärna traktörpanna, och koka upp. Lägg i kycklingen och låt småkoka 15 minuter. Vänd på bitarna ett par gånger.
Strö över halverade körsbärstomater och basilikablad och servera med pressad potatis och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar