torsdag 3 september 2020

Parmalindad kyckling i gräddig sås

PARMALINDAD KYCKLING I
GRÄDDIG SÅS

4 portioner

600 g kycklingfilé
salt, peppar
2 msk smör
10 skivor parmaskinka

Sås:
4 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
3 msk kycklingfond
1 msk soya
1 vitlöksklyfta
250 g körsbärstomater
1 dl basilikablad

Servering:
pressad potatis
sallad


Dela varje kycklingfilé i tre eller fyra bitar. Salta och peppra och bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Ta upp köttet och låt det svalna litet. Linda en skiva parmaskinka runt varje kycklingbit.

Sås:
Vispa ihop grädde, vinäger, fond, soya och pressad vitlök i en panna, gärna traktörpanna, och koka upp. Lägg i kycklingen och låt småkoka 15 minuter. Vänd på bitarna ett par gånger.

Strö över halverade körsbärstomater och basilikablad och servera med pressad potatis och sallad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar