MJÖLKCHOKLADPARFAIT MED
APELSIN OCH HALLON
I den här gräddiga parfaiten möts söt mjölkchoklad med friska hallon och apelsin.
7 portioner
4 dl vispgrädde
300 g mjölkchoklad
2 ägg
1 apelsin
250 g färska hallon
Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme över vattenbad eller i mikron så att den precis smälter. Mjölkchoklad är mer värmekänslig än mörk choklad. Vispa upp äggen och tillsätt chokladen, litet i taget, under kraftig omrörning. Vänd ned apelsinskal och grädde. Häll smeten i en form som rymmer 1½ liter.
Mosa hallonen. Klicka i hallonpurén i glassmeten och rör om litet slarvigt. Täck formen med plastfolie och låt stå i frysen minst 4 timmar. Låt parfaiten stå i kylen ca 30 minuter före servering.
APELSIN OCH HALLON
I den här gräddiga parfaiten möts söt mjölkchoklad med friska hallon och apelsin.
7 portioner
4 dl vispgrädde
300 g mjölkchoklad
2 ägg
1 apelsin
250 g färska hallon
Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme över vattenbad eller i mikron så att den precis smälter. Mjölkchoklad är mer värmekänslig än mörk choklad. Vispa upp äggen och tillsätt chokladen, litet i taget, under kraftig omrörning. Vänd ned apelsinskal och grädde. Häll smeten i en form som rymmer 1½ liter.
Mosa hallonen. Klicka i hallonpurén i glassmeten och rör om litet slarvigt. Täck formen med plastfolie och låt stå i frysen minst 4 timmar. Låt parfaiten stå i kylen ca 30 minuter före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar