söndag 6 september 2020

Tomatsoppa med crème fraîche-topp

TOMATSOPPA MED CRÈME FRAÎCHE-TOPP

4 portioner

2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
2 fp krossade tomater à 400 g
4 dl vatten
2 buljongtärningar
2 tsk finhackad timjan
½ dl vitt vin, ev alkoholfritt
1 dl crème fraîche

Topping:
crème fraîche
rostade frön
timjan

Servering:
rostat bröd


Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs den i smöret i en kastrull utan att den får ta färg. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärningar samt hackad timjan. Låt allt koka upp och koka sedan på svag värme ca 10 minuter. Tillsätt vitt vin och crème fraîche, rör om och låt soppan bli varm igen.

Servera soppan i djupa skålar. Toppa med en klick crème fraîche, rostade frön samt timjan. Servera med bröd.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar