söndag 6 september 2020

Jordgubbstrifle med mandelfras

JORDGUBBSTRIFLE MED MANDELFRAS

Gott i glas! 

6 portioner

Mandelfras:
2 dl mandelmjöl
50 g mandelspån
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
60 g smör

Fyllning:
1½ dl vispgrädde
2 msk florsocker
1½ dl crème fraîche
1 dl jordgubbssylt
1½ dl lemon curd

Garnering:
250 g jordgubbar


Sätt ugnen på 175°.

Mandelfras:
Blanda mandelmjöl, mandelspån, socker och vaniljsocker i en skål. Smält smöret, häll det över och blanda om. Bred ut allt på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 8 minuter tills smulorna fått fin färg. Passa noga så att det inte bränns. Låt svalna.

Fyllning:
Vispa grädde och florsocker. Tillsätt crème fraîche.

Varva mandelfras, sylt, lemon curd och gräddblandning i portionsglas. Toppa med jordgubbar och servera direkt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar