JORDGUBBSTRIFLE MED MANDELFRAS
Gott i glas!
6 portioner
Mandelfras:
2 dl mandelmjöl
50 g mandelspån
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
60 g smör
Fyllning:
1½ dl vispgrädde
2 msk florsocker
1½ dl crème fraîche
1 dl jordgubbssylt
1½ dl lemon curd
Garnering:
250 g jordgubbar
Sätt ugnen på 175°.
Mandelfras:
Blanda mandelmjöl, mandelspån, socker och vaniljsocker i en skål. Smält smöret, häll det över och blanda om. Bred ut allt på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 8 minuter tills smulorna fått fin färg. Passa noga så att det inte bränns. Låt svalna.
Fyllning:
Vispa grädde och florsocker. Tillsätt crème fraîche.
Varva mandelfras, sylt, lemon curd och gräddblandning i portionsglas. Toppa med jordgubbar och servera direkt.
Gott i glas!
6 portioner
Mandelfras:
2 dl mandelmjöl
50 g mandelspån
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
60 g smör
Fyllning:
1½ dl vispgrädde
2 msk florsocker
1½ dl crème fraîche
1 dl jordgubbssylt
1½ dl lemon curd
Garnering:
250 g jordgubbar
Sätt ugnen på 175°.
Mandelfras:
Blanda mandelmjöl, mandelspån, socker och vaniljsocker i en skål. Smält smöret, häll det över och blanda om. Bred ut allt på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 8 minuter tills smulorna fått fin färg. Passa noga så att det inte bränns. Låt svalna.
Fyllning:
Vispa grädde och florsocker. Tillsätt crème fraîche.
Varva mandelfras, sylt, lemon curd och gräddblandning i portionsglas. Toppa med jordgubbar och servera direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar