KYCKLINGGRYTA MED KANTARELL OCH ÄPPLE
4 portioner
500 g kycklinglårfiléer
140 g bacon
1 gul lök
200 g kantareller
2 äpplen
1 msk färsk dragon
eller 1 tsk torkad
2 msk smör
salt, peppar
3 dl halvtorr äppelcider
1 msk senap
2 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond
Servering:
kokt ris
Putsa kycklingen och linda en baconskiva runt varje lår. Skala och skiva löken. Ansa kantarellerna. Dela äpplena i klyftor och skär bort kärnhuset. Hacka dragonen. Bryn kycklingen runt om i smör och krydda med salt och peppar. Lägg över i en gryta. Gräs lök och kantareller i smör. Lägg i äpplena och fräs med tills de fått fin färg.
Lägg över allt i grytan. Tillsätt dragon och späd med cider, senap, grädde och fond. Koka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar och servera med ris.
4 portioner
500 g kycklinglårfiléer
140 g bacon
1 gul lök
200 g kantareller
2 äpplen
1 msk färsk dragon
eller 1 tsk torkad
2 msk smör
salt, peppar
3 dl halvtorr äppelcider
1 msk senap
2 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond
Servering:
kokt ris
Putsa kycklingen och linda en baconskiva runt varje lår. Skala och skiva löken. Ansa kantarellerna. Dela äpplena i klyftor och skär bort kärnhuset. Hacka dragonen. Bryn kycklingen runt om i smör och krydda med salt och peppar. Lägg över i en gryta. Gräs lök och kantareller i smör. Lägg i äpplena och fräs med tills de fått fin färg.
Lägg över allt i grytan. Tillsätt dragon och späd med cider, senap, grädde och fond. Koka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar och servera med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar