TOMAT- OCH PESTOPAJ
8 portioner
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
250 g cocktailtomater, gärna
i olika färger
½ kruka basilika
Stanning:
3 ägg
2 dl grädde
1 dl gräddfil
3 msk grön pesto
1½ dl riven lagrad ost
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Garnering:
basilika
halverade cocktailtomater
Sätt ugnen på 200°.
Blanda mjöl och matfett, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och kör till en degboll. Låt degen vila svalt ca 20 minuter. Tryck eller kavla ut degen i en smord form, ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda i ugnens mitt ca 10 minuter.
Halvera eller kvarta tomaterna. Finhacka basilikan. Blanda tomater och basilika och lägg i det förgräddade pajskalet.
Vispa samtliga ingredienser till stanningen och häll över. Grädda strax under ugnens mitt 35 - 40 minuter eller tills pajen stannat helt och fått fin färg. Känn med sticka. Garnera med basilika och tomater.
8 portioner
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
250 g cocktailtomater, gärna
i olika färger
½ kruka basilika
Stanning:
3 ägg
2 dl grädde
1 dl gräddfil
3 msk grön pesto
1½ dl riven lagrad ost
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Garnering:
basilika
halverade cocktailtomater
Sätt ugnen på 200°.
Blanda mjöl och matfett, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och kör till en degboll. Låt degen vila svalt ca 20 minuter. Tryck eller kavla ut degen i en smord form, ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda i ugnens mitt ca 10 minuter.
Halvera eller kvarta tomaterna. Finhacka basilikan. Blanda tomater och basilika och lägg i det förgräddade pajskalet.
Vispa samtliga ingredienser till stanningen och häll över. Grädda strax under ugnens mitt 35 - 40 minuter eller tills pajen stannat helt och fått fin färg. Känn med sticka. Garnera med basilika och tomater.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar