JORDGUBBSMOUSSE
4 portioner
Mousse:
250 g jordgubbar
½ dl gelésocker
2 dl vispgrädde
100 g färskost
Karamelliserade havregryn:
1 dl socker
25 g smör
1½ dl havregryn
Servering:
jordgubbar
Mousse:
Rensa och mixa jordgubbarna. Koka upp med gelésocker och sjud under omrörning 1 minut. Låt kompotten svalna helt. Vispa grädden. Blanda kompotten med litet av färskosten, rör i resten av osten och vänd ned grädden. Fördela i glas och låt stå kallt 30 minuter.
Havregryn:
Smält sockret i en kastrull. Rör då och då. Tillsätt smör och havregryn. Värm under omrörning 30 sekunder. Bred ut på ett bakplåtspapper och låt svalna.
Toppa moussen med jordgubbar och karamelliserade havregryn.
4 portioner
Mousse:
250 g jordgubbar
½ dl gelésocker
2 dl vispgrädde
100 g färskost
Karamelliserade havregryn:
1 dl socker
25 g smör
1½ dl havregryn
Servering:
jordgubbar
Mousse:
Rensa och mixa jordgubbarna. Koka upp med gelésocker och sjud under omrörning 1 minut. Låt kompotten svalna helt. Vispa grädden. Blanda kompotten med litet av färskosten, rör i resten av osten och vänd ned grädden. Fördela i glas och låt stå kallt 30 minuter.
Havregryn:
Smält sockret i en kastrull. Rör då och då. Tillsätt smör och havregryn. Värm under omrörning 30 sekunder. Bred ut på ett bakplåtspapper och låt svalna.
Toppa moussen med jordgubbar och karamelliserade havregryn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar