söndag 6 september 2020

Jordgubbsmousse

JORDGUBBSMOUSSE

4 portioner

Mousse:
250 g jordgubbar
½ dl gelésocker
2 dl vispgrädde
100 g färskost

Karamelliserade havregryn:
1 dl socker
25 g smör
1½ dl havregryn

Servering:
jordgubbar


Mousse:
Rensa och mixa jordgubbarna. Koka upp med gelésocker och sjud under omrörning 1 minut. Låt kompotten svalna helt. Vispa grädden. Blanda kompotten med litet av färskosten, rör i resten av osten och vänd ned grädden. Fördela i glas och låt stå kallt 30 minuter.

Havregryn:
Smält sockret i en kastrull. Rör då och då. Tillsätt smör och havregryn. Värm under omrörning 30 sekunder. Bred ut på ett bakplåtspapper och låt svalna.

Toppa moussen med jordgubbar och karamelliserade havregryn.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar