söndag 6 september 2020

Smörstekt torsk med syrlig gurksallad och pepparrotssås

SMÖRSTEKT TORSK MED SYRLIG GURKSALLAD
OCH PEPPARROTSSÅS

4 portioner

600 g torskfilé
salt
1 dl vetemjöl
3 msk smör
1 msk olja

Gurksallad:
gurka
rödlök
½ dl vatten
2 tsk ättiksprit
1 msk honung
½ dl dill

Pepparrotssås:
2 dl gräddfil
2 msk färsk pepparrot
salt
socker

Servering:
kokt potatis


Skär gurkan i remsor på längden med en osthyvel. Skiva rödlöken tunt. Blanda vatten, ättika och honung till en dressing. Vänd ihop dressingen med gurka, rödlök och dill. Smaka av med salt. 

Rör ihop gräddfil och pepparrot. Smaka av med salt och en nypa socker.

Salta fiskfiléerna och vänd dem i mjöl. Smält smör med olja i en stekpanna och låt det bli ljusbrunt. Lägg i fisken, sänk värmen och stek 2 - 3 minuter per sida. 

Servera med gurksallad, pepparrotssås och kokt potatis.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar