SMÖRSTEKT TORSK MED SYRLIG GURKSALLAD
OCH PEPPARROTSSÅS
4 portioner
600 g torskfilé
salt
1 dl vetemjöl
3 msk smör
1 msk olja
Gurksallad:
gurka
rödlök
½ dl vatten
2 tsk ättiksprit
1 msk honung
½ dl dill
Pepparrotssås:
2 dl gräddfil
2 msk färsk pepparrot
salt
socker
Servering:
kokt potatis
Skär gurkan i remsor på längden med en osthyvel. Skiva rödlöken tunt. Blanda vatten, ättika och honung till en dressing. Vänd ihop dressingen med gurka, rödlök och dill. Smaka av med salt.
Rör ihop gräddfil och pepparrot. Smaka av med salt och en nypa socker.
Salta fiskfiléerna och vänd dem i mjöl. Smält smör med olja i en stekpanna och låt det bli ljusbrunt. Lägg i fisken, sänk värmen och stek 2 - 3 minuter per sida.
Servera med gurksallad, pepparrotssås och kokt potatis.
OCH PEPPARROTSSÅS
4 portioner
600 g torskfilé
salt
1 dl vetemjöl
3 msk smör
1 msk olja
Gurksallad:
gurka
rödlök
½ dl vatten
2 tsk ättiksprit
1 msk honung
½ dl dill
Pepparrotssås:
2 dl gräddfil
2 msk färsk pepparrot
salt
socker
Servering:
kokt potatis
Skär gurkan i remsor på längden med en osthyvel. Skiva rödlöken tunt. Blanda vatten, ättika och honung till en dressing. Vänd ihop dressingen med gurka, rödlök och dill. Smaka av med salt.
Rör ihop gräddfil och pepparrot. Smaka av med salt och en nypa socker.
Salta fiskfiléerna och vänd dem i mjöl. Smält smör med olja i en stekpanna och låt det bli ljusbrunt. Lägg i fisken, sänk värmen och stek 2 - 3 minuter per sida.
Servera med gurksallad, pepparrotssås och kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar