SVAMPGRATINERAD KASSLER
4 portioner
600 g kassler
250 g champinjoner
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
1½ dl vispgrädde
1 msk kalvfond
salt, peppar
1 dl riven ost
250 g körsbärstomater
1 msk olivolja
2 msk färsk timjan
Servering:
kokt potatis
sockerärter
Sätt ugnen på 225°.
Skiva kasslern och lägg den som om den vore hel på ett ugnsfast fat. Ansa och skiva champinjonerna. Skala och hacka löken. Fräs champinjoner och lök i smör i en kastrull tills vätskan kokat in. Rör ned mjöl och späd med grädde och fond. Koka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och häll stuvningen över kasslern.
Strö över ost. Dela tomaterna och blanda dem med olivolja, timjan, salt och peppar. Lägg dem bredvid kasslern och gratinera 20 minuter.
Servera med potatis och sockerärter.
4 portioner
600 g kassler
250 g champinjoner
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
1½ dl vispgrädde
1 msk kalvfond
salt, peppar
1 dl riven ost
250 g körsbärstomater
1 msk olivolja
2 msk färsk timjan
Servering:
kokt potatis
sockerärter
Sätt ugnen på 225°.
Skiva kasslern och lägg den som om den vore hel på ett ugnsfast fat. Ansa och skiva champinjonerna. Skala och hacka löken. Fräs champinjoner och lök i smör i en kastrull tills vätskan kokat in. Rör ned mjöl och späd med grädde och fond. Koka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och häll stuvningen över kasslern.
Strö över ost. Dela tomaterna och blanda dem med olivolja, timjan, salt och peppar. Lägg dem bredvid kasslern och gratinera 20 minuter.
Servera med potatis och sockerärter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar